Tre generationer Lynx Enduro 600

En tur till Råneå genom skärgården 2003-01-15

01.JPG
01.JPG
Fredriks 600 HO -03
02.JPG
02.JPG
Leifs 600T G-Type -98
03.JPG
03.JPG
Peters Cobra 600 -94
04.JPG
04.JPG
Jodå den startade -
så småningom...

Vi körde i Luleå skärgård, från Hagaviken mot Råneå för att ta en fika hos Peters vänner. GPS'en var laddad med en rutt, vädret skulle övergå i blåst och snöfall under eftermiddagen. Inspirerad av P-G Lundmarks framfart i den Egyptiska öknen laddade vi i de dyner som vinden skapat på snön. Isen var inte direkt jämn, inget högfartsrace väntade, snarare en endurotripp bland snödyner. Körtiden till Råneå var en knapp timme enkel väg med GPS-navigering.

Vi (läs Fredrik) passade på att leka lite i pudersnön. Peter, han fastnade så snart han skulle försöka göra något... Han har numera en ointaglig ledning i fastkörningsligan. Lyckades till och med köra fast på en gångväg vi körde på för att korsa E4'an genom en tunnel... Starkt jobbat! Peter själv påstår att han körde fast flest gånger för att han har sämst (äldst) skoter, och att Leif bara fastnade en gång för att han har en halvgammal skoter, dessutom försedd med HK-matta. Fredriks maskin är ju helt ny, så därför körde han inte fast... Hmmmm... jag tror inte riktigt på den förklaringen...

Efter en snabb fika Råneå vände vi hemåt i samma spår. Mörkret började falla och vi ville hem före Det Stora Snöfallet. Hemresan var precis lika odramatisk som ditresan. Peter fastnade nu bara en gång - han började väl bli varm i kläderna? Själv satte jag Lynxen en gång.
När vi var tillbaka i Hagaviken följde vi den isväg kommunen plogat upp inför lanseringen av Volvo XC90 som varit tidigare under dagen. Nu började det blåsa så mycket att vi vände hemåt i mörkret.

Bilder? Nä, vi prioriterade att köra istället.... vi fotar någon annan gång när det är bättre ljus! Snöns konsistens hade varit utmärkt att ta läckra pudersnöbilder i, men ljuset var inte på vår sida.

Råneälven är förrädisk vid utloppet i Bottenviken, var försiktig om ni kör där. Det är strömt och förekommer öppet vatten. Följ ledmarkeringen och ta det försiktigt!

Skrivet av: Leif

GPS-info
Körsträcka: 93,3 km
Körtid: 2,14 h